3 smarta lifehacks

Termen lifehack har blivit mer och mer populär på senare tid, mycket tack vare sociala medier såsom Youtube och Facebook där de delas vilt. Ett lifehack är helt enkelt en smart och lite oväntad lösning på ett vardagsproblem. Tanken är att man ska få en aha-känsla när man ser ett riktigt smart lifehack. I den här texten ska vi bjuda på tre praktiska sådana. På slutet dyker även ett extra bonushack upp, så läs vidare för att hitta listiga lösningar på dina allra vanligaste vardagsproblem. Vi lovar att du inte kommer att bli besviken.

Från dragkedjor till soppåsar

Det finns hacks för nästan allt, till exempel det som mannen som var rädd att förlora mobilen kom på. Han spände fast mobil i käppen för att inte tappa bort den. Här följer våra tre bästa lifehacks. Har din dragkedja i jeansen gått sönder så att den åker ned hela tiden? Ta en nyckelringsring och fäst den först i dragkedjan, dra sedan upp gylfen och trä ringen över knappen och knäpp sedan jeansen som vanligt. För dig som är trött på slaskiga soppåsar passar nästa hack. Lägg en tidning i botten på soppåsen så absorberas all vätska av den. Läs vidare för fler smarta hacks.

Rädda den lurviga soffan

Det tredje lifehacket är för dig som har husdjur med mycket päls. Försök inte dammsuga din håriga soffa, trä istället en diskhandske på handen och gnugga den. Håren bildar då små korvar som du lätt kan plocka bort. Tills sist vill vi ge dig ett riktigt bra bonushack. Om du till exempel har en syltburk som du inte får upp locket på kan du använda dig av silvertejp. Klipp av en bit silvertejp och fäst den på det trilskande locket. Ta den andra delen i din hand och dra. Om du är noga och ser till att du drar åt rätt håll så kommer burken vara öppen på nolltid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *