Flera lifehacks

Nu förtiden finns tips för att underlätta livet lite var stans på internet, som på YouTube, bloggar och tidningar på både nätet och i tryckta upplagor. Så här kommer några life hacks som verkligen förenklar livet både till vardags och till helgen.

 

Glömt kyla vinet
Den som glömt kyla vinet har måhända vindruvor som redan ligger och vänta på ett sådant tillfälle i frysen. De är bra att kyla vinet med istället för isbitar som späder ut vinet då de smälter. Bra tips inför sommaren.

 

Sugrörsfäste
Finns det något mer irriterande än att sugröret inte stannar kvar i burken med kolsyrad dryck. Använd dig av burkens kapsyl som sugrörshållare. Fast tänk på att getingar kan dras till söta drycker så ha din burk inom synhåll hela tiden.

Frozen grape in martini glass.
Frozen grape in martini glass.

 

Att tanka bensin
Finns det något mer förargligt än att köra in till en bensinstation för att tanka bilen och finna att tankslocket är på motsatta sidan från pumpen. Det är särskilt lätt hänt då man har hyrt en bil och inte riktigt är bekant med märket eller modellen. Lugn bara, det finns ett sätt att kontrollera var tanklocket sitter, innan man kör fram till bensinpumpen. På instrumentpanelen finns en indikator som talar om huruvida tanken är full eller om bensinen börjar ta slut. Titta närmare på bensinpumpssymbolen. Har den har en pil till vänster, så sitter tanklocket på vänster sida på bilen och är den markerad på höger sida, ja då sitter tanklocket på höger sida. Svårare än så behöver det inte vara. Smart eller hur?

 

Nödbelysning med en vattenflaska
Visst är det förargligt då strömmen går. Kanske har man bara en liten ficklampa tillhands.

Då är det bra att känna till att det går att få ett betydligt starkare ljus med hjälp av en genomskinlig behållare som är fylld med vatten. För säkerhets skull är det bra att ha laddade aaa batterier hemma, ifall det blir strömavbrott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *