Hälsosamma Life hacks

Lifehacks förekommer inom många områden här i livet. Som väl är även hälsosamma. Härligt att det finns hacks som underlättar ett hälsosamt liv.

 

Bränn mer kalorier då du sover
Det låter nästan för bra för att vara sant. Fast om man gör ett träningspass innan man går till sängs för att sova bränner man mer kalorier under sömnen. Toppen att känna till – ännu bättre att göra…

 

Tomat mot solsveda
Tomater innehåller lykopen, ett ämne som gör att vi inte lika lätt blir solbrända. Alltså bränner oss då vi solat för mycket. Lykopenet utvinns bäst ur tillagade tomater.

 

Högt blodtryck
Vattenmelon sägs sänka blodtrycket rejält. Viktigt att tänka på för den som är insatt på blodtryckssänkande medicin.

 

Hungrig eller ej
Om man inte vet om man är hungrig eller ej, kan man fråga sig om man vill äta ett äpple. Svarar man nej, är man inte hungrig utan bara uttråkad. Då är det kanske en god idé att ta ett glas vatten, istället för att stoppa något annat i munnen.

Glass of pineapple juice with fruit isolated on white.
Glass of pineapple juice with fruit isolated on white.

 

Undvik kramp
Tro det eller ej, men för att undvika kramp i benen då man löptränar, ska man andas ut då man sätter ned vänster fot på marken.

 

Då det svider i halsen
Ananasjuice sägs vara mycket bättre än vanlig hostmedicin. Det är kanske enzymerna i ananasen som gör jobbet. Testa att äta kiwifrukt också. Den har också mycket enzymer.

Annars är det bra att gurgla med saltvatten direkt då man känner det första svidet i halsen. Om man gör det några gånger om dagen kan man lyckas stoppa infektionen.

 

Vid nästäppa & hosta
Vid nästäppa och hosta är det bra att ha en skivad eller delad gul lök på en tallrik på sängbordet. Chansen ökar att du vaknar helt utan täppa. Lök sägs dra till sig både virus och bakterier. Så den kan förhindra att lunginflammation bryter ut eller lindra betydligt om den redan brutit ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *