Konstiga life hacks alla borde känna till

Syftet med ett life hack är att det ska göra nytta. Ett riktigt smart life hack får dig att hoppa till och fungerar som en genväg som du nästintill blir förvånad av att du inte upptäckt själv. Men med tanke på hur populärt fenomenet är, hur många som delas i sociala medier, är det inte så konstigt att det också finns en hel del life hacks vars nytta är lite oklar. Om du är ute efter att optimera ditt liv är du på fel plats.

I det här inlägget ska vi titta på några life hacks som inte riktigt är så dumma att de är helt oanvändbara, men som knappast är livsnödvändiga.

På tal om att vara livsnödvändig. Även i vår digitala era gör posten nytta, allt går trots allt inte att skicka via e-post. Om du till exempel driver en firma som säljer någon typ av fysiska varor behöver du skicka dem med posten. Det enklaste sättet att köpa porto för dina försändelser är att beställa frimärken från Office Depot.

Förvandla dina gamla dockhuvuden till nattlampor

Först ut på listan ett life hack som gör ditt hem lite kusligare. Kasta inte ut eller ge bort gamla dockor. Plocka istället ut ögonen och allt annat eventuellt innehåll ur dockans huvud. Montera därefter huvudet på en lampsockel. Tänk på att använda en svag lampa som inte blir varm. Du har nu en lampa bestående av ett bebishuvud med lysande ögon. En perfekt present till ett barn, om du vill traumatisera det.

Hack för icke-rökare

Är du den enda personen i ditt gäng som inte röker? Känner du dig utanför när alla andra går ut för att röka? Ta det lugnt, dina dagar av utanförskap är officiellt över med detta life hack. Ta för vana att bära med dig ett paket tomtebloss. Du har nu den perfekta ursäkten både för att fråga efter om någon har en tändare och för att hänga med ut när kompisarna ”tar lite frisk luft”.

Sov länge – spara på dina matkostnader

Frågan är om det här ens kvalar in som ett life hack. Att du bara behöver äta två mål på en dag är en välkänd hemlighet bland alla som tycker om att sova länge – och det är som bekant en hel del av oss.

Guldägg?

Det är hacket kommer signerat av allas vår favorit-hackare Bengt Alsterlind, iklädd en Dr Dre-tischa (!?). Du behöver en tröja, ett ägg och en gummisnodd. Stoppa in ägget i tröjans ärm, täpp igen ärmen med gummisnodden och snurra ägget. Sen tar du ut ägget och kokar det. Om det är rätt utfört har du nu ett ägg där gulan och vitan blandats så att ägget bara består av en enda stor äggula. Fantastiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *