Life hacks – treats

Life hacks handlar om olika knep som underlättar vardagen. Alla möjliga genvägar, förmågor eller nya sätt att göra livet enklare och som kar produktiviteten på ett effektivt sätt.

Nu för tiden har nog de allra flesta sett life hacks. Det är som att alla kvällstidningar med självaktning delar med sig av life hacks från världens alla hörn. En god tjänst för alla de som inte har tid att själv söka efter dem på internet.

 

Inom olika områden
Life hacks finns på alla tänkbara områden. För den som spelar tv-spel finns det en uppsjö av life hacks att välja på. Likaså för den manikyrintresserade. Inom matlagning finns det också en massa mer eller mindre bra life hacks. Ofta för det vi kallar treats eller comfort food. Kanske till fredagsmyset.

 

Sugen på chips
För den som är sugen på potatischips men inte orkar ta sig till affären, går det alldeles utmärkt att göra egna på ett litet kick, bara man har potatisar, olivolja och tillgång till en mikrovågsugn. Förutom att de är hemgjorda får man möjlighet att smaksätta dem själv. Bara salt, salt och chili, eller örtkryddor. Man bestämmer själv. Zucchinichips är ett annat alternativ som är något hälsosammare än potatischips.

Potato chips.
Potato chips.

 

Egna Jelly Beans
Gör tuggummi själv. En möjlighet att få exakt den smak du vill och vill du inte ha färgämne i det så låter du bli. Bra för den som vill slippa socker. Går att byta ut mot exempelvis Sukrin Melis så hålls blodsockret stabilt.

 

Fruktremmar
För den som älskar godis kan göra egna fruktremmar också kallat läder. Det är ett perfekt snack eftersom det inte innehåller något tillsatt socker. Det går bra att använda mango, jordgubbar, hallon eller björnbär. Man mixar helt enkelt de bär eller mangon till en puré som stryks ut tunt på ett bakplåtspapper, som ligger på en ugnsplåt. Sedan torkas det på svag värme under några timmar. Låt svalna innan det skärs i långa band och rullas ihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *