Lifehack för förvaring

Behöver du mer förvaring till dina kläder och har en sådan där ostabil klädställning på hjul som är i vägen? I det allra flesta fall så kan man dela den i bitar och kvar får man då ihåliga rör i olika storlekar, vilket blir en bra stång för kläderna.

Kanske vet du inte var du ska göra av exempelvis din senaste halloween-dräkt och liknande plagg, då du inte vill hänga dessa bland dina andra kläder eller inte har plats är denna lösningen perfekt för dig då du kan sätta upp den precis var du vill. Tar du hjälp av något att hänga den i, ex. hatthyllan, så lämnar den inga märken efter sig, vilket gör den flexibel och enkel att flytta på utan att ge fula märken. Detta gäller dock inte om man fäster den direkt i väggen.

Hur?

Du tar en stång som är i den storlek du önskar och letar upp ett snöre/band som du har över. Ska den bära mycket kläder så behöver du något slitstarkt, kanske ett tunnare rep. Ett annat alternativ som fungerar och är tåligt är bandet från ett Flexikoppel, ja du läste rätt. Du rullar helt enkelt ut detta och klipper av bandet från dosan, så har du ett perfekt band för ändamålet. Behåll gärna haken som du fäster halsbandet med också, då det ger en smidig möjlighet till att både korta och förlänga banden om detta senare skulle bli aktuellt.

Exakt hur du hänger upp denna beror helt på hur du vill att det ska se ut och vad för möjligheter du har på platsen du tänkt ut. Här kommer några förslag:

1. Vill du ha fler förvaringsmöjligheter under exempelvis en hatthylla så är det bäst att fästa banden så långt ut som möjligt åt både kanter och på djupet då du både ska kunna använda hatthyllan och få ut hängaren en bit från väggen.

2. Har du en dörrhängare är den perfekt att hänga i de yttre hängarna för att få fler förvaringsmöjligheter under den; kanske sjalar som du enkelt kan matcha med jackorna?

3. Det går även utmärkt att fästa den på väggen, men man får räkna med att hänga galgarna sidledes efter väggen istället eller helt enkelt hänga e.x. byxor, shorts, kjolar m.m. direkt över stången och inte på en galge.

4. Du kan också göra din egna häng-stege. Då börjar du genom att dra genom ett band i det röret som kommer att vara överst; i resten av rören ska båda ändarna av bandet igenom. Den högra ska till vänstra sidan och den vänstra till den högra, med låt säga 30 cm extra band på vardera sida som blir mellanrummet mellan varje steg. Sedan fortsätter du tills du känner att den är i den längd du önskar. Skulle bandet ta slut är det bara att knyta ihop ett till och placera knuten så den göms i röret. Gör på samma sätt när du kommer till slutet; för röret åt ena sidan och gör en knut så röret gömmer knuten när du släpper igen. Lycka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *