Lifehack för skadad mobil

Vi bär med oss våra mobiltelefoner i princip överallt, vilket gör att de inte allt för sällan tappas på golvet, eller i värsta fall rakt ned i asfalten. Många är också de som har tappat mobilen i något blött, till exempel i sjön eller toaletten. Eftersom mobiltelefoner är ganska dyra saker är det ju förstås retligt och kostsamt när sånt händer. Det finns dock några olika lifehacks du kan prova om du vill rädda din skadade mobil. Många gånger fungerar de faktiskt och gör att du slipper lägga ut massor av pengar på en ny telefon.

Skydda din mobil

För att skydda din mobil från att gå sönder när du tappar den i marken är det klokt att skaffa ett bra skal och ett skärmskydd. Det kan många gånger rädda dig från en spräckt skärm. Om du tappat mobilen i väta kan det gamla tricket att Få en mobil torr igen med ris och hårtork faktiskt fungera. Torka först av din telefon och skruva sedan isär den så mycket som det går. Placera sedan telefonen i en låda med ris och låt den ligga där upp till 55 timmar. Efter det kan du sätta ihop mobilen igen och prova att starta den. Ett annat alternativ är att försiktigt blåsa på telefonen med hårtorken.

Om skärmen spricker

Om skärmen på din mobiltelefon spricker finns det tyvärr inte så mycket du kan göra mer än att lämna in mobilen för skärmbyte. Du kan dock hindra din skärm från att spricka ytterligare genom att sätta en tunn tejpbit eller skyddsplast över själva sprickan. Vissa väljer också att låta skyddsplasten sitta kvar på mobilens skärm efter att de köpt dem. Det kan hjälpa till med att förhindra att repor uppstår, om det skyddar mot sprickor är dock osäkert. För att undvika att olyckor händer kan du tänka lite extra på hur du väljer att förvara din telefon. Ha den till exempel inte bakfickan eftersom det är lätt att den glider ur när du sätter dig på toaletten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *