Lifehacks för kontoret

Även de som tycker om sitt jobb har nog dagar då det känns extra tungt att ta sig upp ur sängen och åka iväg till kontoret. För de allra flesta är det en enformig vardagsrutin, som man dock kan göra lite roligare och lite enklare med några smarta lifehacks.

En sak som kan lätta upp den ofta strama och enformiga kontorsmiljön är en bukett med blommor. Problemet är dock att blomserarrangemang är relativt dyra och inte har en särskilt lång livslängd. Det finns dock något man kan göra för att förlänga den livslängden avsevärt. Lösningen består av en blandning av vodka (bara några droppar) och en tesked socker. Häll i denna blandning i bukettens vatten, så kommer blommorna att hålla sig fräscha betydligt längre än de hade gjort annars, och du kan njuta av uppiggande blommor på kontoret.write-593333_640

Något som kan underlätta i vardagen är att ha ett par extra skjortor eller blusar hängandes på kontoret, ifall man vill byta inför en kväll på stan efter jobbet eller om det skulle hända en olycka med till exempel kaffe som spills. Problemet om man inte är egen företagare och har ett privat kontor är dock att man måste dela alla förvaringsutrymmen med sina kolleger, vilket ofta gör att man har mycket begränsad plats att hänga upp sina skjortor eller blusar på. Lösningen kan då vara att spara alla metallringar från de läskburkar man köper och trä dem över hängaren på sina galgar. I ringen kan man sedan hänga ytterligare en galge, och på det sättet kan man på den ytan som man tidigare fick plats med bara en skjorta, hänga två.

För att hålla koll på alla nycklar du använder på jobbet finns det också en smart lösning. Du kan använda nagellack i olika färger för att måla den övre delen av nycklarna, och på så sätt vet du utan problem vilken nyckel som går till kopiatorrummet, vilken som går till lunchrummet och vilken som går till mötesrummet, även om de ser likadana ut.

För vissa saker på jobbet finns det dock inga genvägar, till exempel fortbildning och personlig utveckling. Det kan man bara skapa genom att faktiskt vidareutbilda sig och träna. Om man till exempel vill bli en bättre projektledare kan man gå en kurs i projektledning hos Addskills.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *