Lifehacks i vardagen

Lifehacks handlar om små förändringar till det bättre. Tips och tricks som hjälper oss att göra saker på ett effektivare eller sätt helt enkelt. Ofta är vi fast i gamla rutiner när det gäller hur vi utför såväl stora som små saker. Ofta kan vi ta hjälp av alltifrån gamla husmorstricks till ny teknik och förbättra hur vi gör saker. Här ska vi dela med oss av några av våra absolut bästa lifehacks. Vi tror att du både kommer att tjäna tid och må bättre om du följer några av dem.

Hacka din din hälsa

juices

Får du i dig tillräckligt med vätska? Var vaksam på Tecken på att du dricker för lite vatten! och gör det till en vana att dricka ett glas vatten det första du gör när du stiger upp på morgonen. Visste du att bara tio minuters träning inte bara är bra för din hälsa utan att det även gör dig smartare efter träningspasset? För många av oss som bor i höghus kan valet att ta trappen istället för hissen (gärna med matkassar) innebära just tio minuters daglig träning som gör stor skillnad. Att träna samtidigt som man gör något kul, som att titta på tv, är ett annat klassiskt hälsohack. Juicing har blivit extremt populärt på senare år – det är för att det är ett mycket gott och enkelt sätt att få i sig vitaminer och antioxidanter utan att något måste tillagas. Den senaste generationens maskiner låter dig göra juice på sallad, avokado, mango och annat som tidigare varit svårt att få i sig som dryck.

Praktiska tips och tricks

Visste du att det snabbaste sättet att “vispa” grädde är att fylla en vanlig glasburk till hälften, skruva på locket och sedan skaka burken? Det går garanterat fortare än att ta fram elvispen. Är skjortan skrynklig? Placera den i torktumlaren tillsammans med några isbitar så kommer skrynklorna att försvinna! Vill du att vätska ska kallna snabbt? Linda in flaskan eller glaset i en bit vått tyg och ställ in i frysen. På så viss leds kylan betydligt effektivare än vad bara luften i frysen mäktar med. Du vet väl att de flesta telefoner laddar snabbare i “airplane mode”? Använd en klädnypa istället för två fingrar när du hamrar så minimerar du risken för smärtsamma snedträffar. Är de enda batterier du har en storlek för små för enheten du vill använda? Fyll tomrummet med metallfolie i + ändan, så kommer det att fungera ändå! Svider det i ögonen när du hackar lök? Skala löken och lägg den 30 sekunder i vatten innan du hackar så har du löst problemet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *