Lifehacks vid förkylning

Alla råkar ut för förkylningar med jämna mellanrum. Det är ett tråkigt faktum i livet som man bara får stå ut med, eftersom det inte finns några botemedel mot en vanlig förkylning. Däremot finns det en hel del saker man kan göra för att förkylningen ska vara mer uthärdlig, eller kanske till och med gå över snabbare.allergy-18656_640

En klassiker i dessa sammanhang är vitlök, och det är av en god anledning: den kan hjälpa till att hålla bakterier och parasiter borta, den är värmande, den kan lindra svampinfektioner och den transporterar ut tungmetaller från kroppen. Att äta rå vitlök är dock inte något som många uppskattar. För att göra det lättare att äta rå vitlök och ta del av alla dess hälsofördelar vid förkylning kan man därför marinera vitlöken. Det gör man enkelt genom att skala vitlöksklyftor och lägga dem i en burk, och sedan blanda till en marinad av tamari, vatten, honung, chili och färsk ingefära.

En av de värsta sakerna med en förkylning är att man ofta sover dåligt för att man har svårt att andas. Ett klassiskt lifehack i dessa fall är att lägga en extra kudde i sängen, så att man stöttar upp huvudet och inte blir lika täppt i näsan. Något annat som är viktigt är att dricka mycket vatten. Om du håller kroppen återfuktad kommer snoret att bli tunnare, och du kommer att kunna andas även när du ligger ner.

Något annat som kan vara mycket irriterande är när man har ont i halsen och det börjar kittla i halsen. För att råda bot på kittlandet kan man prova att äta knäckebröd eller något annat som river i halsen, men det kan vara obehagligt om man också har svullen och öm hals. Ett knep att prova då är att klia sig på örat. I örat finns nerver som är kopplade till halsen, och ibland får det därför samma effekt som att klia sig i halsen.

Om du vill ha råd när det gäller hur du kan lindra symptomen vid en förkylning, till exempel nästäppa, feber och ont i halsen, kan du enkelt rådfråga en läkare på kry.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *