Lifehacks vid städning

Lifehacks går ut på att med små trick göra livet lite enklare, och om det finns någonting de flesta vill göra enklare i livet är det städning. Som tur är finns det en mängd lifehacks som rör just detta område.

Något som kan vara särskilt svårt att få bort är kalkavlagringar i duschen, och det ställe i duschen som är svårast att rengöra är sannolikt duschhuvudet. För att få bort kalkavlagringar från duschhuvudet på ett enkelt och effektivt sätt behöver man dock bara en plastpåse, en gummisnodd och vinäger. Genom att knyta plastpåsen, fylld med vinäger, runt duschhuvudet, och låta den sitta där över natten, kommer all kalk att luckras upp, och du kan enkelt spola bort dem dagen efter.broom-310435_960_720

Något annat som kan sätta käppar i hjulet när det är dags att städa är att alla rengöringsmedel och städredskap ligger i oordning. När man har städat klart är det ju lätt att man bara stuvar in alla redskap där de får plats, och inte bryr sig så mycket om var eller hur de ligger. Det får man dock oftast ångra när det är dags att plocka fram dem igen. Ett enkelt sätt att skapa en förvaring för rengöringsmedel där det är lätt att både plocka i och ur flaskor och tuber är att hänga upp ett skoställ i plast, till exempel på insidan av ett städskåp eller en garderob. Då har varje flaska eller tub sitt eget fack, så att man enkelt hittar det man behöver.

Ett ständigt dilemma är också hur man ska fylla hinkar och andra stora behållare med vatten. Om man inte har tillgång till en dusch eller ett badkar blir detta ett stort problem, eftersom de inte får plats i handfatet. Man kan då använda en ren sopskyffel med kort, ihåligt handtag som en slags tratt. Genom att placera sopskyffeln under kranen, med handtaget utanför handfatets kant, kan du låta vattnet rinna via handtaget ner i hinken. Sedan är det bara att våttorka golven hur mycket du vill!

Många av dessa tips och lifehacks kan vara användbara för dig som har tänkt starta en egen städfirma, då de underlättar jobbet. Något annat som kan underlätta om man har ett eget företag är factoring, som innebär att man får in pengar från sina fakturor direkt. Du kan kontakta Fakturino för att komma igång med factoring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *