Skapa dina egna lifehacks

Lifehacks är något som har ökat i popularitet under de senaste åren. Visserligen har människor haft smarta lösningar på irriterande problem i många år, men det är först under de senaste åren – mycket tack vare internets framfart – som det har funnits möjlighet att sprida dessa idéer på bred front. Det innebär att en snilleblixt kan röra sig med ljusets hastighet över internet och underlätta livet för tusentals inom bara några minuter. Det finns många lifehacks att ta del av från andra människor – men det går också att komma på egna lifehacks.

Det första steget i att komma på en lifehack är ofta att hitta ett problem som behöver lösas eller en situation som måste underlättas. Ofta är nämligen lifehack en oväntat smart lösning på ett problem som du tidigare inte hade reflekterat över. Därför kan processen att komma på vilka konflikter som är möjliga att lösa – och vilka som inte är det – nästan lika viktig som att fundera över själva lösningen. Att hitta ett irriterande problem i vardagen bör vara ganska enkelt. Oavsett om det gäller problemet att din läskflaska alltid svämmar över när du öppnar den eller att tändstickan slocknar när du försöker tända ett ljus finns det mycket som går oss på nerverna dagligen.

Därefter kommer den verkligt svåra biten – att hitta en lösning på problemet. Här finns det inga givna regler att förhålla sig till. Snarare är det bästa rådet att strunta i alla regler på förhand och istället våga tänka så fritt som möjligt. Anledningen till att ingen annan har kommit på en lösning tidigare är ju ofta att det har saknats förmåga att tänka kreativt och fantasifullt. När du tänker i nya banor är chansen större att du lyckas hitta rätt med dina idéer.

Om du har lyckats formulera din idé och sett att det är ett användbart lifehack är det bara att börja använda det i vardagen – och berätta om det för andra. På så sätt får fler användning av ditt genidrag samtidigt som du kan få betalt för det. Om du vill få ihop pengar i väntan på att du kommer på ditt lifehack kan du sälja guld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *