Tips på några fantastiska lifehacks

Det finns massor med bra lifehacks som kan göra livet både enklare och roligare. Det finns många bra lifehacks som bland annat räddar brända kastruller, hur du håller vinet kallt och bacon krispigt. Om du av någon anledning vill kyla ditt vin snabbt för att du glömt lägga det på kylning i god tid innan middag finns det ett bra hack för det. Fyll en hink med is, kallt vatten och framförallt salt. Bara på en liten stund är ditt vin iskallt och du kan njuta av ett krispigt vin. Om du vill beställa vin till en fest eller testa olika viner ska du gå in på https://vinoteket.se/ och botanisera bland deras stora sortiment av viner. På https://vinoteket.se/ kan du hitta massor med vita viner som du kan använda det nya lifehacket på.

Lägg frysta vindruvor i vinet för att kyla det

Om du verkligen älskar när vinet är så där kallt och krispigt men tycker att kylan försvinner snabbt finns det ett bra hack. Istället för att lägga ner isbitar som gör vinet blaskigt ska du lägga ner frysta vindruvor. Det kommer att hålla ditt vin kallt och gott. Om du har avokado hemma som du gärna vill äta men inte riktigt vet om den är mogen ännu kan du pilla bort stammen högst upp och om det då är grönt eller gulaktigt under är avokadon redo att ätas. Är det brunt är det stor risk för att avokadon redan är övermogen. Bacon ska helst vara krispigt och för att baconet ska behålla sin krispighet kan du istället för att steka baconet lägga det på en plåt i ugnen. Det kommer ge dig krispigt bacon utan en massa fettstänk och stekos.

Få snabbt rumsvarmt smör

När du har planerat för att baka en smulpaj men glömt att ta fram smöret finns det ett bra hack som gör smöret rumsvarmt på ett kick. Att micra smöret brukar sällan sluta bra istället ska du fylla ett glas med kokhett vatten. Efter en stund häller du ur vattnet och torkar ur glaset. Sedan ställer du det upp och ner på smöret. Låt det stå så någon minut och vips är smöret rumsvarmt.

Dela upp tårtan med en sytråd

När du har bakat en snygg tårta som du sedan vill dela upp i perfekta bitar utan att mosa tårtan ska du använda dig av en sytråd. Sicksacka dig genom tårtan tills du har gjort så över hela. Då har du perfekta bitar och tårtan är helt intakt. Har du någon gång stått och skrubbat en bränd kastrull ska du testa detta hacket. När du har en bränd kastrull lägger du ner en diskmaskinstablett tillsammans med vatten och kokar upp det på spisen. Sedan kommer det brända att lossna mycket lättare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *